Hvordan slette en betalingsanmerkning?

Hvordan slette en betalingsanmerkning?

Den eneste måten å slette en betalingsanmerkning på, er ved å gjøre opp kravet man har mot seg. Stort sett betyr dette at man både må betale det opprinnelige beløpet, i tillegg til alle kostnader som har påløpt i forbindelse med inkassoprosessen.

Når vil en betalingsanmerkning slettes?

Når du har betalt kravet, vil det kun ta noen dager til en betalingsanmerkning slettes. Betalingsanmerkninger vil også slettes etter en gjennomført gjeldsordning. I tillegg til dette, sier kredittopplysningsloven at alle betalingsanmerkninger skal slettes etter 4 år. Unntaket er om det tas nye rettslige skritt fra kreditor.

En betalingsanmerkning slettes:

  • Når kravet er gjort opp i sin helhet
  • Om utleggspantet er slettet
  • Etter gjennomført gjeldsordning
  • Etter 4 år om ingen rettslige skritt er tatt
  • Om man har kommet til enighet om en løsning med kreditor

Det kan være verdt å merke seg at mange kreditorer vil anse en faktura som mottatt, om de ikke hører noe fra kjøper eller mottar faktura i retur. Pass derfor på å si fra i god tid om du ikke mottar en forventet faktura. Sørg også for å få videresendt posten om du flytter, og få noen til å ta inn posten for deg om du skal ut på en lengre reise. På den måten unngår du en situasjon hvor en faktura går uoppdaget.

Husk at du kan bestride et krav om du ikke mener det er gyldig. På Datatilsynets nettsider kan du lese mer om hvordan du bør gå frem for å gjøre dette.

Hvor kan man se betalingsanmerkninger

Det er kredittopplysningsbyråene som kan gi deg fullstendig oversikt over alle betalingsanmerkningene du har. På Datatilsynets nettsider kan du se en liste over selskap som har konsesjon til å drive med kredittopplysning og kredittvurdere.

Brønnøysundregistrerene registrerer også noen type anmerkninger som blant annet gjeldsordning, konkurs og utleggspant. Alle disse er offentlig tilgjengelig informasjon.

Om du er oppført med en betalingsanmerkning fra “namsmyndighet” kan dette være fra namsmenn som:

Uno Score er en gratis tjeneste fra Uno Finans hvor du kan sjekke den usikrede gjelden din og få oversikt over kredittkort, forbrukslån og inkasso/betalingsanmerkninger. Ved å ta en gratis kredittsjekk får du både vite kredittscoren din, samtidig som du får oversikt over den økonomiske situasjonen din.

Prøv Uno Score her.

LånebeløpInntil 800 000 kr
Nedbetalingstid1 15 år
Velg lån
Månedlig besparelse tar utgangspunkt i at du refinansierer ett eller flere kredittkort og forutsetter lik nedbetalingstid. Månedskostnaden på kredittkort beregnes av gjennomsnittlig effektive rente, fra samtlige kredittkorttilbydere, slik den fremgår på Finansportalen.no. Besparelsen er basert på følgende renteeksempel: Nominell rente 10.10%, effektiv rente 10.86%, 300 000kr, o/10 år, kostnad 181 338. Totalt 481 338

Flere artikler

Lån på dagen

Lån på dagen

Før tok det lang tid å få lån, men slik er det heldigvis ikke lenger. Nå kan du låne penger på dagen – til og med på bare noen timer! Har du behov for penger raskt, kan et lån på dagen uten sikkerhet være løsningen. Se hvordan du går frem for å søke, samt fordeler og ulemper ved å benytte deg av denne muligheten.

Les artikkelen
Når kommer namsmannen på døra?

Når kommer namsmannen på døra?

Om du har fått et varsel om tvangssalg eller tilbakelevering, vil namsmannen kunne oppsøke deg der du bor eller arbeider for å hente inn eiendelen. Namsmannen vil deretter selge eiendelen, så sant salgssummen er høyere enn kostnadene ved gjennomføring.

Les artikkelen
Hva er forbrukslån?

Hva er forbrukslån?

Vi har alle havnet i en situasjon der vi behøver penger raskt. Enten det er for å dekke uforutsette utgifter, gjøre ferdig oppussingen eller bestille en ny opplevelse, er det ikke alltid man har de nødvendige midlene tilgjengelig når behovet oppstår. Alternativet vil da være å låne penger uten sikkerhet, og et forbrukslån kan være løsningen. Men hva er forbrukslån og hva skiller det fra andre typer lån?

Les artikkelen
Gjeldsproblemer? Få hjelp til en bedre økonomi

Gjeldsproblemer? Få hjelp til en bedre økonomi

Uansett om det er grunnet bortfall av inntekt, økte og uforutsette utgifter eller høyt forbruk; gjeldsproblemer kan ramme hvem som helst. For mange føles situasjonen uoverkommelig og fører til mye stress og bekymringer, men det finnes råd!

Les artikkelen
Refinansiering uten sikkerhet

Refinansiering uten sikkerhet

Har du gjeld og kreditter hos flere aktører som gjør at regningene bare hoper seg opp? Da kan refinansiering uten sikkerhet hjelpe deg å få en ryddigere økonomi. Faktisk kan du også spare penger og få bedre betingelser ved å samle alle smålån i ett og samme lån. Hos Uno Finans kan vi tilby refinansiering uten sikkerhet opptil 800 000 kroner.

Les artikkelen
Inkasso: Fra purring og inkassovarsel til betalingsanmerkning

Inkasso: Fra purring og inkassovarsel til betalingsanmerkning

Hva er inkasso? Og hva skjer egentlig i en inkassoprosess? Her får du en oversikt over inkassoregler, fra du mottar første purring til betalingsanmerkning og tvangsfullbyrdelse av utestående krav.

Les artikkelen
Hva er refinansiering?

Hva er refinansiering?

Hva er refinansiering? Refinansiering av både boliglån og forbrukslån er spesielt vanlig for å få litt bedre orden på økonomien. Men hva betyr det, og når bør man refinansiere gjeld?

Les artikkelen