Trenger du penger, men får ikke lån? Vi kan hjelpe!

Trenger du penger, men får ikke lån? Vi kan hjelpe!

Det er flere grunner til at man kan få avslag på lånesøknaden. Her er våre råd til hvordan du kan øke sjansen for å få godkjent søknaden. Husk at om du har akutt behov for penger til mat, bolig og andre utgifter kan du ha rett på pengestøtte fra NAV.

Hvorfor får jeg ikke lån?

Banker i Norge må forholde seg til Utlånsforskriften – en forskrift som skal bidra til å redusere nordmenns gjeldsbelastning. Det betyr at samlet gjeld – inkludert rammebeløp på kredittkort og studielån – ikke kan overstige fem ganger årsinntekten din. Du må også kunne tåle at renten stiger med tre prosentpoeng, samt vise betalingsvilje.

I tillegg til dette har bankene gjerne egne interne krav og vurderingskriterier for å minimere egen risiko. Eksempelvis, vil barn ofte gjøre at bankene er mindre villig til å låne deg fullt beløp på boliglån da det utgjør en større utgiftspost enn om man kun var alene eller et par.

Noen grunner til at du ikke får lån:

  • For høy gjeldsgrad
  • Misligholdt tidligere lån
  • Søkt om for mye penger i forhold til betalingsevne og gjeld
  • Lav eller ustabil inntekt
  • Betalingsanmerkninger

Hvordan vi kan hjelpe når du trenger penger og ikke får lån

Som låneformidler er Uno Finans ganske unike ved at vi kan tilby lån til de med betalingsanmerkning, så lenge man kan stille med sikkerhet i form av bolig eller annen fast eiendom. Vi kan også hjelpe deg med refinansiering og omstartslån om du har betalingsanmerkninger, inkassosaker og dyre lån du ønsker å betale ned.

I tillegg samarbeider vi med banker som kan gi lån til de med mer ustabil inntekt, som for eksempel freelancere. Søknaden din sendes samlet til et bredt utvalg banker vi samarbeider med slik at sjansene dine for å få lån øker.

For å få søknaden godkjent hos oss, må du oppfylle følgende kriterier:

  • Være over 20 år
  • Ha fast inntekt over 120 000 kroner
  • Ikke ha noen betalingsanmerkninger (med mindre du kan stille med sikkerhet i bolig)
  • Ha registrert bostedsadresse i Norge og norsk fødselsnummer
  • Ha konto i en norsk bank og din egen BankID

Hva bør du gjøre når du trenger penger, men ikke får lån?

Om du har fått avslag på søknaden din i banken, er det noen tiltak du kan gjøre for å bedre sjansene dine. Om du ikke har full oversikt over egen økonomi og gjeld, kan du sjekke din egen kredittscore for å se hvordan du vurderes opp mot andre. Du bør også sjekke om du har mulighet til å få hjelp av en medlåntaker eller kausjonist.

Har du lav eller ustabil inntekt bør du se etter muligheter for å øke inntekten i form av lønnsøkning eller bytte av jobb. Om dette ikke er et alternativ, kan du tjene penger skattefritt ved å ta på deg små bijobber som å klippe plenen til naboen, handle for andre, hjelpe til med oppussingsarbeid eller lufte hunden til en venn. Forutsetningen er du er en privatperson som utfører arbeid for en annen privatperson, og at totalinntekten for hver person du gjør arbeid for er under 6 000 kroner. Du kan lese mer på Skatteetatens nettsider og på Handlehvitt.no.

Har du akutt behov for penger til mat, bolig eller andre utgifter bør du heller søke om økonomisk sosialhjelp fra NAV enn å ta opp lån.

LånebeløpInntil 600 000 kr
Nedbetalingstid1 15 år
Velg lån
Kostnaden baserer seg på følgende lovpålagte renteeksempel: Nominell rente 10.10%, effektiv rente 11.31%, 150 000kr, o/5 år, kostnad 43 467. Totalt 193 467

Flere artikler

Lån på dagen

Lån på dagen

Før tok det lang tid å få lån, men slik er det heldigvis ikke lenger. Nå kan du låne penger på dagen – til og med på bare noen timer! Har du behov for penger raskt, kan et lån på dagen uten sikkerhet være løsningen. Se hvordan du går frem for å søke, samt fordeler og ulemper ved å benytte deg av denne muligheten.

Les artikkelen
Når kommer namsmannen på døra?

Når kommer namsmannen på døra?

Om du har fått et varsel om tvangssalg eller tilbakelevering, vil namsmannen kunne oppsøke deg der du bor eller arbeider for å hente inn eiendelen. Namsmannen vil deretter selge eiendelen, så sant salgssummen er høyere enn kostnadene ved gjennomføring.

Les artikkelen
Hva er forbrukslån?

Hva er forbrukslån?

Vi har alle havnet i en situasjon der vi behøver penger raskt. Enten det er for å dekke uforutsette utgifter, gjøre ferdig oppussingen eller bestille en ny opplevelse, er det ikke alltid man har de nødvendige midlene tilgjengelig når behovet oppstår. Alternativet vil da være å låne penger uten sikkerhet, og et forbrukslån kan være løsningen. Men hva er forbrukslån og hva skiller det fra andre typer lån?

Les artikkelen
Gjeldsproblemer? Få hjelp til en bedre økonomi

Gjeldsproblemer? Få hjelp til en bedre økonomi

Uansett om det er grunnet bortfall av inntekt, økte og uforutsette utgifter eller høyt forbruk; gjeldsproblemer kan ramme hvem som helst. For mange føles situasjonen uoverkommelig og fører til mye stress og bekymringer, men det finnes råd!

Les artikkelen
Refinansiering uten sikkerhet

Refinansiering uten sikkerhet

Har du gjeld og kreditter hos flere aktører som gjør at regningene bare hoper seg opp? Da kan refinansiering uten sikkerhet hjelpe deg å få en ryddigere økonomi. Faktisk kan du også spare penger og få bedre betingelser ved å samle alle smålån i ett og samme lån. Hos Uno Finans kan vi tilby refinansiering uten sikkerhet opptil 800 000 kroner.

Les artikkelen
Inkasso: Fra purring og inkassovarsel til betalingsanmerkning

Inkasso: Fra purring og inkassovarsel til betalingsanmerkning

Hva er inkasso? Og hva skjer egentlig i en inkassoprosess? Her får du en oversikt over inkassoregler, fra du mottar første purring til betalingsanmerkning og tvangsfullbyrdelse av utestående krav.

Les artikkelen
Hva er refinansiering?

Hva er refinansiering?

Hva er refinansiering? Refinansiering av både boliglån og forbrukslån er spesielt vanlig for å få litt bedre orden på økonomien. Men hva betyr det, og når bør man refinansiere gjeld?

Les artikkelen