Lån til oppussing

Lån til oppussing

Trenger du lån til oppussing? I Norge bruker vi flere milliarder kroner årlig på å pusse opp boligene våre. Selv om det kan øke boligens verdi med hundretusenvis av kroner, er det ikke alltid økonomien tillater at man går i gang med oppussingen. Da kan det være greit å vite at det finnes muligheter – som et oppussingslån.

Lønner det seg å ta opp lån til oppussing av bolig?

Før du går i gang med et oppussingsprosjekt, er det lurt å tenke gjennom om det kun er noe du har lyst til å gjøre eller om det er noe du er nødt til å gjennomføre. Mange velger å pusse opp fordi de ønsker å installere nye tekniske løsninger på rom som bad og kjøkken, mens andre blir inspirert til å følge nye trender og vil gjøre endringer basert på det. I slike tilfeller vil det ikke nødvendigvis lønne seg å søke lån til og pusse opp.

I andre situasjoner kan det derimot være mer hensiktsmessig å pusse opp. Hvis det for eksempel oppstår skader av stor betydning, som fuktskader på badet. Venter du med å reparere dette, kan det føre til større ødeleggelser og bli enda dyrere på sikt. Skifte av vinduer og rør er også gode investeringer som kan redusere strømutgiftene og forhindre fremtidige lekkasjer.

Et annet tilfelle der det også kan lønne seg å oppgradere boligen, er ved salg. Bare pass på på at lånekostnadene ikke overstiger verdiøkningen – da vil du tape penger.

Med vår lånekalkulator kan du regne ut omtrent hvor mye du kan få i lån og hva det vil koste deg i måneden. Vær oppmerksom på at utregnet sum kun er et estimat, og at nøyaktig sum kan avvike.

Hva bør man tenke på før man søker lån til oppussing?

Når du først har bestemt deg for å pusse opp, bør du starte med å lage en oversikt over den økonomiske situasjonen din. Hvor mye kan du dekke selv, og hvor mye penger trenger du å låne? Sett opp et budsjett med forventede kostnader og hvordan de ulike postene skal finansieres. På den måten får du en oppussingsplan og vil enklere se hvor mye lån du har behov for.

Det er flere oppussingslån å velge mellom, og da kan det være en fordel å vite hvor mye finansiering du trenger:

Øke boliglån for oppussing

Dersom du eier en bolig, kan den enkleste og rimeligste løsningen være å utvide ditt eksisterende boliglån for å frigjøre midler til oppussing. Det forutsetter imidlertid at boligen har hatt en verdiøkning eller at du har klart å nedbetale slik at belåningsgraden er i underkant av 85 % av boligens verdi.

Oppfyller du kravene kan du søke refinansiering med sikkerhet, og dermed utnytte den ledige verdien i boligen til å finansiere prosjektet ditt.

Forbrukslån til oppussing

Hvis du ikke eier bolig eller ikke har hatt mulighet til å betale ned nok på lånet, kan et forbrukslån være løsningen. Et forbrukslån er, i motsetning til et boliglån, et lån uten sikkerhet, og brukes ofte i forbindelse med innkjøp av hvitevarer, refinansiering av gjeld og oppussing.

Hva er lån uten sikkerhet?

Lån uten sikkerhet er ofte mindre lån, som forbrukslån og andre smålån, der du ikke behøver å stille eiendelene dine som en garanti for lånet. Fordelene med et usikret lån, er at pengene utbetales med en gang lånet innvilges og du kan bruke midlene på det du selv ønsker. Faktisk kan du få lån på dagen.

Gjennom Uno Finans kan du få inntil 600 000 kroner i lån uten sikkerhet. Selv om renten på slike lån ofte er noe høyere enn boliglån, betyr ikke det at sluttsummen vil bli det mest kostbare. Dersom du tilbakebetaler oppussingslånet raskt, kan rentekostnadene totalt sett blir lavere enn hvis du velger å utvide boliglånet.

Få hjelp av Uno Finans til å få lån til oppussing

For å finne det billigste forbrukslånet til oppussing, lønner det seg å sammenligne tilbud fra flere banker. Benytter du deg av Uno Finans trenger du kun å skrive én søknad, så sender vi denne til flere banker.

Etter raskt kommunikasjon med bankene, vil vi presentere det beste tilbudet for deg. Det er helt gratis og uforpliktende. Skulle du angre deg underveis – takker du bare nei til tilbudet. Enklere blir det ikke!

LånebeløpInntil 600 000 kr
Nedbetalingstid1 15 år
Velg lån
Kostnaden baserer seg på følgende lovpålagte renteeksempel: Nominell rente 10.10%, effektiv rente 11.31%, 150 000kr, o/5 år, kostnad 43 467. Totalt 193 467

Flere artikler

Lån på dagen

Lån på dagen

Før tok det lang tid å få lån, men slik er det heldigvis ikke lenger. Nå kan du låne penger på dagen – til og med på bare noen timer! Har du behov for penger raskt, kan et lån på dagen uten sikkerhet være løsningen. Se hvordan du går frem for å søke, samt fordeler og ulemper ved å benytte deg av denne muligheten.

Les artikkelen
Når kommer namsmannen på døra?

Når kommer namsmannen på døra?

Om du har fått et varsel om tvangssalg eller tilbakelevering, vil namsmannen kunne oppsøke deg der du bor eller arbeider for å hente inn eiendelen. Namsmannen vil deretter selge eiendelen, så sant salgssummen er høyere enn kostnadene ved gjennomføring.

Les artikkelen
Hva er forbrukslån?

Hva er forbrukslån?

Vi har alle havnet i en situasjon der vi behøver penger raskt. Enten det er for å dekke uforutsette utgifter, gjøre ferdig oppussingen eller bestille en ny opplevelse, er det ikke alltid man har de nødvendige midlene tilgjengelig når behovet oppstår. Alternativet vil da være å låne penger uten sikkerhet, og et forbrukslån kan være løsningen. Men hva er forbrukslån og hva skiller det fra andre typer lån?

Les artikkelen
Gjeldsproblemer? Få hjelp til en bedre økonomi

Gjeldsproblemer? Få hjelp til en bedre økonomi

Uansett om det er grunnet bortfall av inntekt, økte og uforutsette utgifter eller høyt forbruk; gjeldsproblemer kan ramme hvem som helst. For mange føles situasjonen uoverkommelig og fører til mye stress og bekymringer, men det finnes råd!

Les artikkelen
Refinansiering uten sikkerhet

Refinansiering uten sikkerhet

Har du gjeld og kreditter hos flere aktører som gjør at regningene bare hoper seg opp? Da kan refinansiering uten sikkerhet hjelpe deg å få en ryddigere økonomi. Faktisk kan du også spare penger og få bedre betingelser ved å samle alle smålån i ett og samme lån. Hos Uno Finans kan vi tilby refinansiering uten sikkerhet opptil 800 000 kroner.

Les artikkelen
Inkasso: Fra purring og inkassovarsel til betalingsanmerkning

Inkasso: Fra purring og inkassovarsel til betalingsanmerkning

Hva er inkasso? Og hva skjer egentlig i en inkassoprosess? Her får du en oversikt over inkassoregler, fra du mottar første purring til betalingsanmerkning og tvangsfullbyrdelse av utestående krav.

Les artikkelen
Hva er refinansiering?

Hva er refinansiering?

Hva er refinansiering? Refinansiering av både boliglån og forbrukslån er spesielt vanlig for å få litt bedre orden på økonomien. Men hva betyr det, og når bør man refinansiere gjeld?

Les artikkelen