Hvordan samle forbrukslån?

Hvordan samle forbrukslån?

Har du flere forbrukslån med høy rente og sliter med å holde oversikt? Da kan det vært lurt å samle dem. Å samle lån kan gi deg lavere rente, færre månedlige utgifter og en bedre kontroll over økonomien. Her forklarer vi deg hvordan.

Hvorfor samle forbrukslån?

Når du samler forbrukslån, refinansierer du flere smålån og erstatter dem med et større lån. Det betyr i praksis at du tar opp et nytt lån for å betale ned de gamle, slik at du kun har ett lån å forholde deg til. Det gir flere fordeler:

Lavere rente

Forbrukslån og kredittkortgjeld har ofte høye renter, og det kan bli spesielt dyrt hvis du har flere smålån hos ulike aktører. Ved å samle alle lån i ett, kan du redusere renteutgiftene betydelig. I stedet for å betale høye renter på flere små lån, får du kun én rente på ett større lån å forholde deg til.

Mer penger til overs

Når renten blir lavere, reduseres også de månedlige avdragene. Det vil si at du betaler mindre hver måned og får dermed penger til overs. Å samle lån kan derfor være en effektiv måte å frigjøre penger som kan brukes på sparing eller raskere nedbetaling av gjeld.

Bedre oversikt

Flere smålån kan gjøre det vanskelig å holde oversikt over hva du skal betale og når. Ulike forfallsdatoer, fakturaer og beløp kan skape forvirring, og da er det fort gjort å glemme en betaling. Når du samler lånene dine får du kun én faktura med én forfallsdato, noe som gjør det mye enklere å holde styr på økonomien.

Hvordan fungerer det?

Å samle forbrukslån er enklere enn mange tror. Du søker bare om et nytt lån som skal brukes til å betale ned de mindre lånene og kredittene dine. Hvis lånet blir innvilget, går pengene direkte til å dekke eksisterende lån. Dermed sitter du igjen med én samlet låneavtale, én rente og én ny oversiktlig nedbetalingsplan.

Tips før du samler forbrukslån

Før du begynner prosessen med å samle forbrukslån, er det noen viktige faktorer å vurdere for å sikre at du får best mulig vilkår:

  • Få oversikt over gjelden din

Lag en liste over alle lånene og kredittene du har, inkludert beløp, renter og nedbetalingstid. Det gir deg gi deg et klart bilde av gjeldssituasjonen din og hjelper deg å finne ut hvilke lån som er dyrest.

  • Sjekk kredittscoren din

En god kredittscore kan være avgjørende for å få bedre rente og vilkår. Sjekk derfor scoren din hos et kredittopplysningsbyrå for å se hvor du står, og hva du eventuelt kan gjøre for å forbedre den. Hos Uno Score kan du sjekke kredittscoren din gratis og uforpliktende.

  • Sammenlign tilbud

Ikke gå for det første tilbudet du får. Ta deg tid til å sammenligne tilbud fra flere ulike långivere. Det kan hjelpe deg å finne det mest gunstige lånet med lavest rente og de beste betingelsene.

  • Les vilkårene nøye

Før du signerer, les gjennom lånevilkårene grundig. Vær spesielt oppmerksom på renter og gebyrer, og sørg for at du forstår alle aspekter ved avtalen.

Hvordan søke?

Ønsker du å søke gjennom Uno Finans, gjør du det enkelt ved å:

1. Fylle ut en søknad

Oppgi hvor mye du ønsker å låne, hvor lang nedbetalingstid du vil ha og litt informasjon om deg selv.

2. Motta tilbud

Vi sammenligner tilbud hos samarbeidsbankene våre for å finne det beste tilbudet for deg.

3. Godkjenn tilbudet

Så snart du har valgt å godkjenne tilbudet blir pengene utbetalt på konto.

Fordeler med å samle forbrukslån gjennom oss

Når du søker gjennom Uno Finans gjør vi det enkelt for deg å finne det beste refinansieringslånet. Du trenger kun å sende inn én søknad, så videreformidler vi den til bankene vi samarbeider med. På den måten slipper du å bruke tid på å sammenligne tilbud selv, og kan bruke tiden på noe annet.

LånebeløpInntil 600 000 kr
Nedbetalingstid1 15 år
Velg lån
Kostnaden baserer seg på følgende lovpålagte renteeksempel: Nominell rente 10.10%, effektiv rente 11.31%, 150 000kr, o/5 år, kostnad 43 467. Totalt 193 467

Flere artikler

Lån på dagen

Lån på dagen

Før tok det lang tid å få lån, men slik er det heldigvis ikke lenger. Nå kan du låne penger på dagen – til og med på bare noen timer! Har du behov for penger raskt, kan et lån på dagen uten sikkerhet være løsningen. Se hvordan du går frem for å søke, samt fordeler og ulemper ved å benytte deg av denne muligheten.

Les artikkelen
Når kommer namsmannen på døra?

Når kommer namsmannen på døra?

Om du har fått et varsel om tvangssalg eller tilbakelevering, vil namsmannen kunne oppsøke deg der du bor eller arbeider for å hente inn eiendelen. Namsmannen vil deretter selge eiendelen, så sant salgssummen er høyere enn kostnadene ved gjennomføring.

Les artikkelen
Hva er forbrukslån?

Hva er forbrukslån?

Vi har alle havnet i en situasjon der vi behøver penger raskt. Enten det er for å dekke uforutsette utgifter, gjøre ferdig oppussingen eller bestille en ny opplevelse, er det ikke alltid man har de nødvendige midlene tilgjengelig når behovet oppstår. Alternativet vil da være å låne penger uten sikkerhet, og et forbrukslån kan være løsningen. Men hva er forbrukslån og hva skiller det fra andre typer lån?

Les artikkelen
Gjeldsproblemer? Få hjelp til en bedre økonomi

Gjeldsproblemer? Få hjelp til en bedre økonomi

Uansett om det er grunnet bortfall av inntekt, økte og uforutsette utgifter eller høyt forbruk; gjeldsproblemer kan ramme hvem som helst. For mange føles situasjonen uoverkommelig og fører til mye stress og bekymringer, men det finnes råd!

Les artikkelen
Refinansiering uten sikkerhet

Refinansiering uten sikkerhet

Har du gjeld og kreditter hos flere aktører som gjør at regningene bare hoper seg opp? Da kan refinansiering uten sikkerhet hjelpe deg å få en ryddigere økonomi. Faktisk kan du også spare penger og få bedre betingelser ved å samle alle smålån i ett og samme lån. Hos Uno Finans kan vi tilby refinansiering uten sikkerhet opptil 800 000 kroner.

Les artikkelen
Inkasso: Fra purring og inkassovarsel til betalingsanmerkning

Inkasso: Fra purring og inkassovarsel til betalingsanmerkning

Hva er inkasso? Og hva skjer egentlig i en inkassoprosess? Her får du en oversikt over inkassoregler, fra du mottar første purring til betalingsanmerkning og tvangsfullbyrdelse av utestående krav.

Les artikkelen
Hva er refinansiering?

Hva er refinansiering?

Hva er refinansiering? Refinansiering av både boliglån og forbrukslån er spesielt vanlig for å få litt bedre orden på økonomien. Men hva betyr det, og når bør man refinansiere gjeld?

Les artikkelen