Hvor mye kan jeg låne?

Hvor mye kan jeg låne?

Hvor mye kan du låne i forhold til inntekt? Finn ut hvilke faktorer som spiller inn på lånesummen og hvordan du kan få lånet du ønsker – enten det er boliglån, forbrukslån eller refinansiering.

Hvor mye kan jeg låne i forhold til inntekt?

Når du skal ta opp boliglån, er hovedregelen at din totale gjeld ikke kan overstige fem ganger din inntekt før skatt. Det betyr at du må trekke fra eventuell annen eksisterende gjeld du skylder, som studielån, forbrukslån, billån og så videre.

I tillegg stiller myndighetene krav til at du heller ikke kan låne mer enn 85 % av markedsverdien til boligen du ønsker. Dersom du skal kjøpe sekundærbolig i Oslo kan belåningen maks være 60 % av kjøpesum. Bankene er også pålagt å ta hensyn til at du kan tåle en potensiell renteøkning på 5 %.

Hvor mye du kan låne utover dette, vil variere fra person til person og fra bank til bank, og bestemmes blant annet på bakgrunn av

  • inntekter
  • utgifter
  • egenkapital
  • eventuell bruk av medlåntaker

Egenkapitalkravet er på 15 % ved kjøp av bolig, så dersom du for eksempel vil kjøpe for 3 000 000 kroner, må du ha en egenkapital på 450 000 kroner. Det finnes også mulighet for å få boliglån uten egenkapital, for eksempel med sikkerhet i annen eiendom eller ved bruk av en kausjonist.

Dersom du vil ta opp et lån med sikkerhet, kan du gjennom Uno Finans sine samarbeidspartnere låne inntil 10 000 000 kroner med en nedbetalingstid på inntil 30 år.

Hvor mye kan jeg låne med kausjonist?

For mange kan lån med kausjonist være en god løsning hvis man ikke har mulighet til å stille med nok egenkapital eller sikkerhet i eiendom på egenhånd. En kausjonist er medansvarlig for en annens gjeld, og gir en garanti til banken slik at de ikke tar en for stor risiko ved å låne deg penger.

Hvor mye du kan låne med kausjonist vil avhenge av både din og din kausjonists betjeningsevne, og de samme kravene stilles som for boliglån uten kausjonist hva gjelder total gjeld, belåningsgrad og renteøkning.

Hvor mye kan jeg låne til bil?

For å låne penger til å kjøpe bil, kan du ta opp et forbrukslån. Dette er et lån uten sikkerhet, som betyr at du ikke trenger å stille sikkerhet i eiendom når du søker.

Gjennom Uno Finans kan du søke om billån uten pant på opptil 600 000 kroner.

Låne penger med eller uten sikkerhet?

Det skilles mellom lån med og lån uten sikkerhet.

Ved et lån uten sikkerhet tar bankene en stor risiko når de låner deg penger. Derfor er lånesummen lavere og den effektive renten høyere ved slike lån, og det er ofte vanskelig å lån med betalingsanmerkninger uten sikkerhet. Slike lån har en nedbetalingstid på 1–5 år (opptil 15 ved refinansiering).

Tar du opp et lån med sikkerhet i eiendom, har banken imidlertid en større garanti for at de vil få tilbakebetalt pengene de låner deg. De positive konsekvensene av dette, er at du kan låne et større beløp, og du får gunstigere lånevilkår og renter. I tillegg kan du ved et slikt lån forlenge nedbetalingstiden til 30 år. Du kan også få lån med inkasso eller låne penger med betalingsanmerkning hvis du kan stille sikkerhet for lånet.

For å få en omtrentlig sum på hva du kan låne kan du benytte deg av vår lånekalkulator. Med den får du en pekepinn på hvor mye de månedlige kostnadene vil bli, avhengig av ønsket lånesum og nedbetalingstid.

Sammenligne lån og finn det beste alternativet for deg

Hvor mye du kan låne, vil altså variere fra bank til bank basert på en rekke faktorer. For å finne det alternativet som passer deg best, slik at du får gode betingelser og kan få låne den summen du ønsker, vil det lønne seg å sammenligne flere banker. Dette kan være svært krevende, men Uno Finans her for å hjelpe deg.

Alt du trenger å gjøre er å sende oss én gratis og uforpliktende søknad, så sender vi denne videre til bankene vi samarbeider med. På denne måten vil du sitte igjen med det alternativet som passer deg best.

Lånebeløp100000 – 10000000 kr
Effektiv rente i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån er 8,17% ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.509.977, totalt 4.509.977

Flere artikler

Lån på dagen

Lån på dagen

Før tok det lang tid å få lån, men slik er det heldigvis ikke lenger. Nå kan du låne penger på dagen – til og med på bare noen timer! Har du behov for penger raskt, kan et lån på dagen uten sikkerhet være løsningen. Se hvordan du går frem for å søke, samt fordeler og ulemper ved å benytte deg av denne muligheten.

Les artikkelen
Når kommer namsmannen på døra?

Når kommer namsmannen på døra?

Om du har fått et varsel om tvangssalg eller tilbakelevering, vil namsmannen kunne oppsøke deg der du bor eller arbeider for å hente inn eiendelen. Namsmannen vil deretter selge eiendelen, så sant salgssummen er høyere enn kostnadene ved gjennomføring.

Les artikkelen
Hva er forbrukslån?

Hva er forbrukslån?

Vi har alle havnet i en situasjon der vi behøver penger raskt. Enten det er for å dekke uforutsette utgifter, gjøre ferdig oppussingen eller bestille en ny opplevelse, er det ikke alltid man har de nødvendige midlene tilgjengelig når behovet oppstår. Alternativet vil da være å låne penger uten sikkerhet, og et forbrukslån kan være løsningen. Men hva er forbrukslån og hva skiller det fra andre typer lån?

Les artikkelen
Gjeldsproblemer? Få hjelp til en bedre økonomi

Gjeldsproblemer? Få hjelp til en bedre økonomi

Uansett om det er grunnet bortfall av inntekt, økte og uforutsette utgifter eller høyt forbruk; gjeldsproblemer kan ramme hvem som helst. For mange føles situasjonen uoverkommelig og fører til mye stress og bekymringer, men det finnes råd!

Les artikkelen
Refinansiering uten sikkerhet

Refinansiering uten sikkerhet

Har du gjeld og kreditter hos flere aktører som gjør at regningene bare hoper seg opp? Da kan refinansiering uten sikkerhet hjelpe deg å få en ryddigere økonomi. Faktisk kan du også spare penger og få bedre betingelser ved å samle alle smålån i ett og samme lån. Hos Uno Finans kan vi tilby refinansiering uten sikkerhet opptil 800 000 kroner.

Les artikkelen
Inkasso: Fra purring og inkassovarsel til betalingsanmerkning

Inkasso: Fra purring og inkassovarsel til betalingsanmerkning

Hva er inkasso? Og hva skjer egentlig i en inkassoprosess? Her får du en oversikt over inkassoregler, fra du mottar første purring til betalingsanmerkning og tvangsfullbyrdelse av utestående krav.

Les artikkelen
Hva er refinansiering?

Hva er refinansiering?

Hva er refinansiering? Refinansiering av både boliglån og forbrukslån er spesielt vanlig for å få litt bedre orden på økonomien. Men hva betyr det, og når bør man refinansiere gjeld?

Les artikkelen